Prečo je výber vankúša dôležitý?

Prečo je výber vankúša dôležitý?

by spravca

Kúpili ste nový zdravotný matrac? Investovali ste do kvalitného roštu? Skvelé! Ale čo vankúš? Výber vankúša by nemal podceniť nikto z vás. Dokonca ani vtedy, keď netrpíte bolesťami chrbtice a hovoríte si, že vy sa vyspíte aj na kameni. Výber vankúša môže ovplyvniť  vaše zdravie a kvalitu spánku. Možno si časom pri masáži zničenej krčnej chrbtice poviete, že spať na vankúši ako z kameňa sa naozaj neoplatilo.

Nie je to len o pocite

Niektorí ľudia si myslia, že spia na vhodnom vankúši, pretože nepociťujú žiadne komplikácie a spia dobre. Vekom sa táto situácia môže zmeniť. Tak ako matrace zabezpečujú správnu polohu tela v spánku, tak vankúše vplývajú na správnu polohu krku a hlavy.

Preč s bolesťami chrbtice

Správne zakrivenie krčnej chrbtice má vplyv na regeneráciu svalov. Zároveň sa do mozgu dostáva dostatok kyslíka a mozog si v spánku lepšie oddýchne. Okrem pohybových problémov si výberom nekvalitného vankúša môžete privodiť i iné zdravotné komplikácie.

Preč s akné a alergiami

Hlavne dámy sa často sťažujú na zlý stav pleti, vyrážky a suchú pokožku. Viete, že aj uvedené problémy môže mať na svedomí nevhodný vankúš? Samostatnou skupinou sú alergici, ktorí si na výber vankúša musia dávať mimoriadny pozor. Červené oči, kýchanie a bolesti hlavy nie sú po prebudení vítanými pocitmi. Jediným riešením je kúpa antialergického a anatomického vankúša. Toto spojenie predstavujú anatomické vankúše vyrobené z pamäťovej peny.

Vankúše z pamäťovej peny

Pamäťová pena je vynálezom, ktorý zmenil komfort spania. Ide o materiál využívaný na výrobu matracov i vankúšov. Pamäťová pena je elastická a zároveň sa dokáže vrátiť do pôvodného tvaru. Znamená to, že pri dotyku hlavy s penou sa vďaka váhe a teplote vankúš prispôsobí všetkým zakriveniam. Po otočení polohy tela sa tvar vankúša zmení do originálneho stavu. Anatomické vankúše z pamäťovej peny dobre regulujú teplotu a majú dlhú životnosť. Okrem toho sú vankúše z pamäťovej peny populárne kvôli nasledujúcim vlastnostiam:

  • Anatomické vankúše z pamäťovej peny zmierňujú bolesti v oblasti krku.
  • Tieto vankúše sú pohodlné pri všetkých polohách spánku. Jediné, na čo musíte brať ohľad je tvar vankúša.
  • Pamäťová pena je hypoalergénna. Pena je nehostinným prostredím pre roztoče a neusádza sa v nej prach.
  • Kombinácia anatomického vankúša z pamäťovej peny a vhodného tvaru vankúša dokáže eliminovať chrápanie.

 

You may also like